vetélés
  2vetélés után
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  spontán vetélés
  műtet nélkül befejezhető-e a missed ab
  missed abortion
  Vetélés után merre....?
  vetélés, spontán vetélés
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Hozzá szeretnék szólni!

Vissza a kérdésekhez!

spontán vetélés

Szia Kriszti!
Én most kedden tudtam meg, hogy szintén 9 hetesen elvetéltem és mivel csak a baba maradt vissza a fejlődésben, és a petezsák nő tovább, a hányinger is megmaradt - mivel a szervezetem szerint még mindig terhes vagyok, és csak jövő hétfőn csinálják meg az abortuszt, teljesen átérzem a helyzetedet.
Nekem is van egy 14 hónapos, makk egészséges kisfiam, és még velem sem történt soha ilyen.
Az elején borzasztóan elkeseredtem kb. két napig tartott, de most inkább arra koncentrálunk, hogy a következő minél hamarabb és egészségesen összejöjjön. Sosem hittem volna, hogy egy egészséges bébi után, nem sikerül azonnal a következő terhességem...
De be kell látni, hogy természetanya gondoskodik rólunk. Inkább menjen el, még az elején, minthogy sérült babát hozzak a világra...
Szóval ne keseredj el! Fel a fejjel! És pár hónap pihenés után, hajrá!!!
Üdv.: Dóri
 

Learning a ton from these neat arlestic. --- válasz
 

Szia Dóri

Nagyon sajnálom mi veled is meg történt ilyen,fell a fejel.
Nekem is ell ment a baba, lelkileg nem is tudom fell dolgozni,nagyon rossz érzés, és nekem az első lett volna...
December 27 -én ki derült h terhes vagyok és 31 én vetéltem ell,/Spontán/és párnapig volt az őrömöm. --- válasz
 

Szia! Ez szerintem, magzatvíz. Minèl hamarabb menj orvoshoz, ebben az idôszakban van a legtöbb vetèlès, ne kèslekedj, èn 10 hetesen vetèltem el, belôlem is jött ilyen vères folyadèk, megaztàn minden, a vègèn.

--- válasz
 

Kedves Anita!
Először is üdvözlöm a kolléganődet, öröm lehet ilyen emberekkel dolgozni!Bár biztos csak segíteni akart, nem volt rossz szándéka- csak nem jól közelítette meg a dolgot.
Egyébként én nem tudom hogy van ez.A környezetemben 2 olyan párról is tudok akiknek sokadik beültetés után jött össze a baba, aztán a második gyerkőc csak úgy hipp-hopp besikeredett nekik, minden erőfeszítés nélkül.Akkor itt inkább döntő a lelki állapot mint a testi? Nem tudom.Vagy szülés után már a szervezet elkezd normál üzemmódban működni?
Szóval kitartás!De ha besikerül mégis az ima mellett kaphatnék egy glóriát is?! :-)Így ha este jönnék haza a munkából valami legalább világítana, ha már a bicajomon úgyis rossz a lámpa!
Minden jót nektek!
Bea --- válasz
 

Szia B.!

Titokban, amúgy én is abban reménykedem, annak örülnék nagyon, ha beültetés nélkül lennék kismama. Ismerősöm mondta, hogy nekem lehet ez van megírva, nyugi koleganőm meg rákérdezett, folytatod? béranyán nem gondolkoztál? Hát még ilyenekbe bele se gondoltam, folytatjuk, csak lelkileg, fizikailag és anyagilag kell összeszedni magunkat.
Köszönöm a jó kívánságodat, ha bejönne imába foglalnám a neved!
Üdv
Anita
--- válasz
 

Szia Anita!
Ki mondta ezt az ökörséget, hogy "az van megírva,hogy nem lehet", ezt sürgősen felejtsd el, meg az illetőt is aki mondta!!!!Az esetek döntő többségében nincs magyarázat erre, nagyon kevesen kapnak pontos választ,hogy most ezért és ezért történt meg.Nem tudunk mást tenni csak elfogadjuk-fájó szívvel-hogy most ennek így kellett történnie.Remélem hamarosan örülhettek a kerekedő pocakodnak! Micsoda meglepetés lenne, ha egyszercsak beültetés nélkül ott kuksolna a kis minimanó,....na ezt kívánom én neked!!!!
Szia!B --- válasz
 

Kedves B.!
Köszönöm kedves B., amit írtál. Most mindenki azzal bíztat, hogy a köv. sikerül. Én bízom benne, hogy a köv. sikerül, csak most érthetetlenül állok, hogy mi történt mikor minden eredmény jó volt. Egyik ismerősöm szerint nem volt eléggé életképes az embrió, amit elvileg ugye beültetés előtt megvizsgálnak, mások szerint vmit nem néztek, vagy nem tudja befogadni a szervezetem vagy, amin kiakadtam nekem lehet ez van megírva én ezt vállaltam, hogy nem lehet gyerekem. Szóval most kapom a vegyes véleményeket. Az a baj, hogy csak 5-öt támogat az OEP. Így is elég sokba van, mert ugye a sok gyógyszer, a vizsgálatoké is fizetni kell (legalábbis, ahol én voltam ott kellett), csak a beültetésé nem. Egy biztos reménykedünk, hogy köv. évbe sikerül.
Remélem, aki hasonló helyzetbe van az sem adja föl!!!!!!!!!!!!!
Üdv:Anita --- válasz
 

Üdv Anita!
Nagyon helyes nem szabad feladni, hozzáállásból 5-ös, és ez már fél siker.Ismerősömnek, hát nem is tudom neked megmondani, hány beültetése volt...sok!!!Aztán az x-ik beültetés után jöttek az ikrek!Ő mikor kiderült,hogy sikerült és van két magzat az elejét végig feküdte csak wc-re és zuhanyozni kelt fel!
Minden jót!B --- válasz
 

Szia Niki!
Azt nem írtad le,hogy mesterséges vagy természetes úton lettél terhes. Más a természetes út és más a mesterséges út.
Tudom soknak mondták, hogy mesterséges úton lehet terhes és összejött természetes úton, de nekem ez már a 3. beültetés volt. Nem görcsöltem rajta,hanem úgy voltam vele meglátjuk, tudtam jól, hogy görcsölni nem jó.
Örülök, hogy neked sikerült ismét teherbe esni, jó egészséget kívánok mindkettőtöknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem sajnos missed ab-om volt hétfőn, nagyon véreztem már, totál kiborultam, féltem is, 7 hetes voltam az orvos szerint. Miután elengedtek azt se mondták bakfütty. Minden vetélésem más volt, most csak nem értem mi volt a baj. Én már nagyon sok orvosba csalódtam, most össze kell szedjem magam, mert a munkába vissza kell menjek. A párom a támaszom, megbeszéltük várunk ismét, de most már új helyre megyünk új orvoshoz, hátha ott sikerül a beültetés. Most kettőnkre összpontosítunk, nekünk is vannak más terveink is, de föladni én se fogom, csak várunk ismét. Köszönöm a bátorításod!
üdv
Anita --- válasz
 

ja és én nem hinnék semmilyen tóban!ez elég furán hangzik!bocsi de ezt még lekellett írnom!!tényleg szorítok neked!!
üdv:Niki
--- válasz
 

Szia Anita!!
Én 12 hetes vetéltem el decemberben!!pár csepp vérem jött felhívtam a dokit azt mondta menjek be az ügyeletre majd ott megnéznek!!ott mondták hogy nincs szívhang!másnap spontán elvetéltem!de a nővérek és az ügyeletes úgy beszélt és bántak velem a kutyával nem beszélek így!!!ha a párom nincs ott nem tudtam volna megmozdulni!saját orvosom be se jött!!azóta orvost váltottam!és most hihetetlen de 18 hetes terhes vagyok!nem az orvos miatt!közhelynek tűnik de a legnagyobb igazság!amíg görcsösen akarod csak arra gondolsz azt figyeled nem fog össze jönni!én az elején minden nap ezen görcsöltem!!aztán annyira kétségbe estem hogy feladtam!(szívem mélyén soha)de elkezdtünk építkezni és teljesen arra koncetráltam!és tényleg mint a mesében!egyszer csak 2 csíkos lett a tesztem!tudom ez nem vígasz neked! de tényleg csak azt tudom mondani hogy ne görcsölj rá!!!ennél nehezebb nincs!! válts orvost!!mert ilyen nincs hogy nem mond semmit!!!neki látnia kell!!ne addfel én szorítok!mert nem csak azoknak jöhet össze akik cigiznek isznak meg kitudja mit!bár tényleg dühítő felháborító!! sok sikert!! --- válasz
 

Azt még elfelejtettem mondani, hogy a dokim most okt. 18-án meg se mondta hány mm a petezsák, csak annyit mondott 5-6 hetesnek felel meg a mérete. Szóval én most teljes káosz vagyok.
Anita --- válasz
 

Sziasztok!
Nekem az első vetélésem pont 5 hónaposan történt. Hajnalba barnás-piros folyásom volt a dokim nem azt mondta, hogy menjek a kórházba, nem, szedjek Magne B6-ot és feküdjek le. Kimentem pisilni és már jött kifele, úgy fogtam vissza a kezemmel, éreztem, hogy szétnyílok, mint egy kagyló és jön kifele. Nagyon kiborultam. A kórházba undorító volt, ahogy az orvosok viselkedtek, lekezelőek voltak, egy orvos volt,aki odajött és megfogta a kezemet és azt mondta, a következő sikerülni fog. Mesterségesen lehetek terhes sajnos, 4 nőgyógyászati műtétem volt, az orvosok a pénzt várják, lelet vagy nekik, nem humánusak legalábbis én még olyannal nem taliztam. Most szept.11-én voltam petesejtleszíváson szept.16-án beültetésen és most kellett mennem okt.18-án uh-ra először, ahol a dokim üres petezsákot látott. Szerinte 7 hetes vagyok, de én már nem értem ezt, mert minden oldalon mást írnak, hogy honnan számolják a terhességet beültetés esetén. Vhol azt láttam a leszívástól, akkor viszont 5 hetes vagyok, de máshol meg már a leszívásnál 2. hetet kell venni, mer a menzitől kell számolni. Magam alatt vagyok, teljesen kétségbe vagyok esve, lelkileg tropa vagyok, sírok egyfolytába mikor a párom nincs itthon. 24-én megyek a lakóhelyem szerinti kórházba uh-ra, nagyon kíváncsi vagyok mit mondanak, hogy állnak hozzám megint. Ahol a beültetésem volt, oda már nem kell vissza menjek, de már ide nem is szeretnék visszamenni.
Volt vki már hasonló cipőben? Sok oldalon olvastam, hogy valakinek a 8. hétig nem láttak semmit és utána ott volt a magzat.
Nekem is azt mondják, hogy a lelki problémák befolyással vannak sok mindenre, csak mikor az ember örül, hogy sikerül terhesnek maradni akkor jön egy nagy pofon. Bezzeg azok, akik nem vigyáznak magukra, isznak, cigiznek azoknak egészséges babájuk születik.
Ha valakinek bejön, mondták nekem Erdélybe Szovátára kell menni ott van egy tó és ha valaki abba fürdik, teherbe eshet. Sajnos én is sokat kérdeztem miért pont én, ki akar nekem rosszat, de már nagyon szeretnék boldog anyuka lenni és egészséges babának életet adni. --- válasz
 

Köszönöm szepen kedves es nyugatato szavaid!Puszi --- válasz
 

Üdv Regi!
Nagyon sajnálom!Nagyon sokunkkal megtörténik ez a borzalom, sajnos elég csak ránézni a több ezres hozzászólásra és még hol van az a másik pár ezer ember aki nem kommentelt!Csúnya szóval, "hétköznapi dolognak" számít a vetélés.Egyszerűen a tested még nem állt készen, korai vetélésnél genetikai rendellenesség áll leggyakrabban a háttérben.A következő baba enyhíteni fogja a fájdalmad, de ezt a kis picurt még lelkileg el kell engedned, meg kell gyászolnod!Sok erőt neked!Szia!Bea --- válasz
 

Sziasztok!

Hat en csak par hetes voltam,az elso kisbabank lett volna,de vasarnap elkezdtem verezni,hetfon mar dokinal voltam,vettek vert 3-szor,ultrahang,de tegnap mar nem latszodott a "kis borsoszem"...:(
Tudom,hogy igy jobb az elejen,de nem ertem,nem tudom,hogy miert pont velem tortent mindez,mikor tenyleg minden rendben van,csoda volegenyem van,kiegyensulyozott eletet elunk es meg is bekovetkezik.Dokim azt mondta,hogy a termeszet ellen nem tehetunk semmit...de ez akkor is faj,hogy keresem a valaszokat es nem kapok.
Üdv.: Regi --- válasz
 

üdv!
Hát igen a testi felépülés mindig gyorsabb, mint a lelki és nem hiszem,hogy egy ilyen tragédiát teljesen ki lehet heverni,valahol mindig ott lesz benned vagy lesz valami ami előhozza!Ha még nem állsz lelkileg készen egy következő babára, várj még pár hónapot,hogy örömöd lelhesd a következőben.Annak a picinek mennie kellett,hogy majd vigyázzon a leendő kistesóra!Próbálj minnél többet beszélni róla, az jót tesz!
Kívánom,hogy a sebeid minnél hamarabb begyógyuljanak és egészséges babád szülessen!
Szia!b. --- válasz
 

Sziasztok.Ep olvastam leveleitekett,es ra dobentem hogy nem csak en sirtam sokatt a baba vegett.Sajnos nekem is van egy rossz tortenetem .Tavaj oktber 15 en 7 honapra kora szulesell megszuletett a kislanyom,es sajnos ra egy napra 16 meghalt.6 hetig a korhazba voltam mert azt mondtak ,hogy szivarog a magzat vizem es csepett vereztem is.Nagyon sok antibiotikumot kaptam,es 25 hetosen csaszarral megszuletett.Azt mondtak hogy elalt a szivecskelye.Nagyon faj es lehet hogy az lehet az oka hogy nem tutok terhes maradni.Lelki ok.Sziasztok varom valaszotokat. --- válasz
 

Szia!

Én most akadtam rá erre az oldalra bánatomban :(
A múlt héten elveszítettem ikerbabáimat 21 hetesen :(
39 éves vagyok, 15 év próbálkozás után,utolsó utáni lehetőséggel lombikbabák voltak.
Olvasva történetedet, csak kérdezném hogy mi a helyzet veled?

Túl lehet jutni rajta?
Esetleg sikerült-e teherbe esned?
Puszi --- válasz
 

Szia!
Lehetett az egy vetélés-jó lett volna ha orvos látja,hogy kell-e beavatkozni vagy sem,mert ha nem tisztult ki a méhed teljesen szövődmények is lehetnek!A mostani lehet egy másik baba, most ágyazódik be, vagy az előző dolog következménye...stb.Lehet még találgatni de az lenne a legjobb,ha elmennél a dokihoz,mert valami gond csak volt, van?!
Szia!b. --- válasz
 
 

Következő 20 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  baba-úszás
  Vesetagulat
  Babát szeretnénk!
  2vetélés után
  Evés problámák
  Táplálóbb tejcsi
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Mikor mit szabad adni a babának
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink