Állásbörze
  Babysittert keres
  Babysitterek
Terhesség
  Terhesség hétről hétre
  Terhesség történet Manó új
  Erika terhességi naplója új
Szüléstörténet
  Katica története új
  Erika szüléstörténete
  Kata szüléstörténete
  Egy névtelen szüléstörténet
  "P" szüléstörténete
  Krisztina szüléstörténete
  Robika születésének története
Forum
  pelenka
  szülés
  babavárás
  vetélés
  baba betegségek
  egyéb
  alvás
  etetés
  terhesség
Fogyókúra
  Fogyókúra Cili
  Fogyókúra Bea
  Fogyókúra Eszter
  Fogyókúra Dorina
  Fogyókúra Dóra
  Fogyókúra Gréta
  Fogyókúra Lívia
Fotóalbum
  A család szeme fénye
Képeslap küldés
  születés

Új kérdés

kisbabát szeretnénk! - 2018-03-14 18:57:41

Kisbabát szeretnénk,csak az lenne a kérdésem,hogy
Abbahagytam a fogamzásgátlótablettát és azt irják a használati utasításban,hogy 1hónapot érdemes várni a fogantatással,mert így jobban kiszámítható a baba születésénak időpontja.De én olyasmit is hallotam,hogy 3 hónap a kívánatos.
Kérlek segítsetek:) Előre is köszönöm!! Szilvi
Hozzászólások (104)

Kismamasors - 2011-03-29 12:26:31

Második gyermekemet hordom a szívem alatt, mindenórás terhes vagyok. Hatalmas, kerekedő pocakomat csak az nem veszi észre, aki nem akarja. Döbbenten tapasztalom, hogy sajnos sokan vannak olyanok, akik valóban nem akarják meglátni egy kismama rászorultságát. Ilyen embertelen hozzáállást tapasztalva sokszor sírni lenne kedvem.
Első élményem a laborban történt, ahová vérvételre menetem, természetesen éhgyomorral, alacsony vérnyomástól szédelegve, "ahogy illik". Rendes emberként természetesen végigvártam a soromat a regisztráló pultig, ahol le kellett adni a beutalót. Megjegyeztem az előttem álló arcát is, ha véletlenül elkeverednék az újbóli sorban állásnál a vérvételhez, tudjam, ki mögé kell besorolnom. A papír leadását követően azonban hogy, hogy nem, teljesen szem elől tévesztettem a megjegyzett hölgyet. Kerestem, nézelődtem, hiába. Ekkor tanácstalanságomban elpanaszoltam gondomat a mellettem álló ötvenes úrnak, aki azonban minden empátia nélkül odavetette nekem: " Azt nem tudom, hogy hol állt, de az biztos, hogy mögöttem!" Letaglózva álltam ott egy pillanatig, majd elindultam a sor végére. Az úr talán meggondolhatta magát és embertelen tettét, mert végül "kegyesen" visszahívott maga elé. Megalázottságomban és megbántottságomban csendben végigkönnyeztem a sorban állást.
Bár többnyire autóval hoz-visz szerető férjem, ám mégis elő-előfordul, hogy BKV-ra kell ülnöm. Így történt mostanában többször is. Hatalmas pocakommal és zsibbadó kezeimmel bizony nem volt könnyű átvészelni azt a hosszú buszozást, az éles kanyarokban kapaszkodást, amit állva kellett végigélveznem. A huszonéves fiatal lány, máskor az erőtől duzzadó harmincas "férfi" (szándékosan tettem idézőjelbe!!!) minden lelkiismeret furdalás nélkül néz keresztül rajtam. Ugyan, minek is adná át a helyét egy nagy pocakos kismamának? Üzenem nekik, ha labilis egyensúlyát elveszti egy pocakos anyuka, és elesik, netán ráesnek, az a kisbabája életét is veszélyezteti! Most mondjam azt, hogy éljék át majd ők is ugyanezt kismamaként, kispapaként? Nem mondom, mert ha néhány év múlva fordított helyzetben találkozunk, én ennek ellenére is átadom a helyem a rászorulóknak! Még annak a bizonyos lánynak is!
Folytathatnám a sort, amikor egy lépcsőfokok nélküli mozgólépcsőn próbáltam nagy hassal egyensúlyozni, egyik kezemben a kislányommal, másikban egy zacskóval (kapaszkodni esélyem sem volt) és egy mögöttem álló korombéli hölgy felháborodva követelte, hogy álljak félre, mert ő siet. Mire nemet mondtam gyermeke(i)mre hivatkozva, hangsúlyozta, hogy ő is kétgyerekes anya és tudja, mit beszél. Természetesen érvei ellenére sem mozdultam, ám szavai mélyen megdöbbentettek.
Arról már nem is beszélek, amikor szülés előkészítő tanfolyamon kispapák foglalják el a kismamáknak fenntartott ülőhelyeket, és simán elnézik, hogy kismamák rohangásszanak és szerezzenek maguknak saját széket, padot, ülőalkalmatosságot, ha nem akarnak állva elájulni. Ezek után azon sem lepődöm meg, amikor külön kitáblázva látom kiírva a következőt a 4D-s ultrahangon:
"Kérjük a kispapákat, hogy adják át ülőhelyüket a kismamáknak!"
Ez most komoly? Sajnos nagyon is az! Emberek, ébredjünk fel!!!!!!!!
Hozzászólások (20)


 
Hírlevél
  Feliratkozás a hírlevélre
 
Forum
  Dolgozni szeretnék,de van egy "hibám":szültem egy gyermeket.
  baba-úszás
  Vesetagulat
  Babát szeretnénk!
  2vetélés után
  Evés problámák
  Táplálóbb tejcsi
  kisbabát szeretnénk!
  főállású anya
  étel bevezetés 4 hónapos kortól
  Mikor mit szabad adni a babának
  volt valaki aki ki birta várni a 6 hónapot vetélés után?
  Missed ab utáni állapot
  "kártyaszív" alakú méh és szülés...?
  asperger szindroma
 
Könyvajánló
 
   
Képeslap
 
Szavazás
  Ön szerint kellően előzékenyek az emberek a kismamákkal?
  Egyáltalán nem, szinte mindenki keresztülgázol rajtuk.
  Csak nagyon ritkán figyelnek rájuk
  Szinte mindenki a tenyerén hordozza őket.
Fotóalbum
 
   
Linkek
  Farsang
  Anita Kismama szaküzlet
  Gyerekabc
  Családi pótlék
  GYES
  Anyák napja
  Terhesség
  Farsangi jelmezek
  dajka állás
 
Partnereink